logo i love you so matcha

10 minuten ochtendroutine voor een ontspannen geest

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

matcha als ochtendroutine
  • Wat is het eerste dat je elke ochtend doet?
  • Is het gevuld met intentie?
  • Of race je om aan al je verplichtingen te voldoen?

Vertragen en beginnen met zelfzorg is een van de beste manieren om de energie van je hele dag te verschuiven. Als je jezelf eerst vult, heb je de hele dag zoveel meer te bieden aan anderen.

Gerelateerd: De voordelen van vochtafdrijvende thee

Voordat je ingaat op al je verplichtingen, deadlines en must-do’s voor de dag, gun jezelf tien minuten de tijd om geen enkele zorg in de wereld te hebben met wat goddelijke ontstressen. Hoe doe je dit?

matcha aanbiedingen

Met een eenvoudige maar opzettelijke ochtendroutine. Hier is hoe dat er voor jou uit zou kunnen zien:

Maak een kopje matcha-thee. Magische matcha uit Azië kan deel uitmaken van je ochtendritueel. Trekkend uit de oude geneeswijzen van Japan, China en India, wanneer matcha wordt gebruikt in ritueel, is het een krachtig hulpmiddel bij het genezen van je lichaam, geest en ziel.

  • Stel een timer in voor tien minuten.
  • Zoek een comfortabele, rustige plek in uw huis.
  • Steek een kaars aan.
  • Adem diep in.

Werk met dagelijkse affirmaties en herhaal ze voor jezelf, zoals “Ik hou van en accepteer mezelf precies zoals ik ben” en “Ik ben genoeg” en “Het leven houdt van mij en ik hou van het leven.”

Schrijf in je dagboek. Probeer vragen te beantwoorden als:
“Als ik me echt krachtig voelde om te doen wat ik wilde in het leven, wat zou ik dan doen?” en “Wat moet ik loslaten om de volgende geweldige versie van mezelf te worden?”

Dit ochtendritueel van het drinken van matcha-thee en het beantwoorden van een enkele vraag in je dagboek is de exacte uitademing waar je lichaam naar verlangt en de stimulatie die je hersenen nodig hebben.

Als je dit een onderdeel van elke ochtend maakt, zul je het rimpeleffect zien dat deze routine de rest van je dag heeft. Uw dag beginnen met een intentie heeft een diepgaand effect op elk project dat u aanraakt, elke persoon met wie u communiceert en elk woord dat u spreekt.

Doe elke dag één ding dat je verlicht – en creëer een ochtendritueel om je ziel te voeden.

Lees ook: Wat is een Japanse theeceremonie?

Begin met experimenteren en kijk wat je het meest vult. Misschien nipt hij stilletjes van je matcha terwijl je de natuur vanuit het raam observeert. Misschien is het een dagelijkse praktijk voor het bijhouden van een dagboek. Misschien heb je een intentie voor je dag bepaald.

Wat het ook is, je weet wat het beste voor u is. Begin dit dagelijks te doen en zie hoe je hele leven verandert.

Ook leuk

matcha vs groene thee
Matcha Vs Groene Thee

Naast water is thee de meest gedronken drank ter wereld. Groene thee is een van de meest populaire theesoorten als een gezondheidsbewuste keuze met talloze

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief