logo i love you so matcha

5 Grootste Fouten Die Je Moet Vermijden Bij Het Kopen Van Matcha

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

5 Grootste Fouten Die Je Moet Vermijden Bij Het Kopen Van Matcha

Als het gaat om het kopen van matcha thee, is een van de grootste problemen die mensen kunnen hebben het vinden van het juiste product voor hen. Met zoveel mogelijkheden om uit te kiezen, wordt het heel gemakkelijk om te verdwalen in de verwarrende wereld van matcha thee. Om je te helpen dit irritante probleem te omzeilen, moet je op zoek gaan naar inzicht in deze grote fouten. Door deze richtlijnen te volgen kun je voorkomen dat je deze fouten maakt als het gaat om het genieten van je matcha thee.

Fout #1: Verontreinigde Matcha

Een van de grootste fouten die mensen kunnen maken is het drinken van matcha thee die verontreinigd is met lood. Dit komt meestal door het kopen van niet geteste of goedkope, in China gekweekte matcha mengsels die de juiste kwaliteit missen. De USDA limiet is slechts 2mcg lood per gram bij het zetten. Sommige grote merken hebben echter wel problemen met lood.

Nu 32% van de Chinese mengsels de limiet overschrijdt, moet je goed opletten waar je kopen van matcha. Om te veel lood te vermijden, koop je de juiste merken en gebruik je een papieren filter om de hoeveelheid lood die doorgelaten wordt te minimaliseren.

Fout #2: Niet-gecertificeerde & Niet Geteste Matcha

Zoals eerder gezegd, komt een andere veelgemaakte fout voort uit het kopen van niet-gecertificeerde matcha thee, die meer kwaad dan goed voor je lichaam kan doen. Helaas betekent een gebrek aan certificering en zorg voor de matcha zelf dat veel theesoorten vol zitten met negatieve stoffen die we echt niet in ons systeem willen hebben, zoals pesticiden. Niet geteste matcha of ongecertificeerde mengsels kunnen inderdaad verwoestende gevolgen hebben.

Een Greenpeace studie ontdekte dat, schokkend, 14 van de 18 monsters van groene thee die voor onderzoek gebruikt werden vervuild zijn met pesticiden, die de Europese Unie (EU) als gevaarlijk voor de gezondheid beschouwt en die ongeboren kinderen kunnen schaden of zelfs genetische problemen kunnen veroorzaken. Toch worden ze met alarmerende regelmaat in theemerken gebruikt.

Je belangrijkste oplossing hiervoor zal vrij eenvoudig zijn. Voortbouwend op het bovenstaande moet je alles doen wat je kunt om de meeste Chinese melanges niet te drinken, en in plaats daarvan je toevlucht nemen tot Japanse melanges. Japan is veel strenger op het gebied van regelgeving en testen, en zal veel minder snel het soort problemen vermijden dat Chinese blends kunnen veroorzaken.

Japan is inderdaad veel strenger dan de EU en de VS, dus je kunt er zeker van zijn dat Japanse theemelanges vrij zijn van de meeste problemen met pesticiden.

Fout #3: Overmatig Matcha Drinken

Een belangrijk probleem waar veel mensen mee te maken krijgen als het om theegebruik gaat, is echter hoeveel matcha ze drinken. Omdat het zo goed voor ons is, geven sommige mensen zich er graag aan over in plaats van aan een glas water. Je moet er echter altijd naar streven een evenwicht te vinden in de hoeveelheid matcha die je in je systeem opneemt.

De tijd dat je zeker moet zijn van je vermogen om matcha thee te drinken of te verwerken komt door je eigen gevoeligheden. Sommige mensen die gevoelig zijn voor cafeïne of die bloedarmoede hebben, kunnen last krijgen van het drinken van te veel matcha.

Ook eventuele zwangere vrouwen kunnen beter niet meer dan een enkel kopje matcha per dag nemen. Hoewel het drinken van matcha een grote hoeveelheid positieve resultaten oplevert, moet je het toch niet overdrijven om bijwerkingen te vermijden. Dit betekent dat er met groene thee en de catechinen die het afgeeft, een reeks problemen schijnt te zijn, zoals afname van de ijzeropname uit voedsel. Daarom kun je, als je aan ijzertekort lijdt, het beste een gezondheidswerker raadplegen voor je meer beslissingen neemt over de vraag of matcha iets is dat je vrij vaak zou moeten drinken.

Fout #4: Neveneffecten Niet Begrijpen

Een van de meest voorkomende problemen bij het drinken van matcha thee is echter een gebrek aan zorg voor de bijwerkingen. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van matcha zijn:

  • Maagproblemen. Sommige mensen kunnen bij een grote hoeveelheid van zo’n drankje last krijgen van maagkrampen. Drink groene thee nooit op een lege maag, want het verhoogt het maagzuur. Ook kan het constipatie veroorzaken als het in overmaat wordt geconsumeerd, dus wees voorzichtig met consumptie.
  • Interacties met geneesmiddelen. Een nogal verontrustend probleem dat veroorzaakt kan worden door de vermenging met medicijnen. Zorg ervoor dat geen enkel medicijn dat je neemt problemen gaat krijgen met groene thee.
  • Gevoeligheidspieken. Een ander groot probleem waar mensen last van kunnen krijgen is de gevoeligheid voor cafeïne. Bij meer dan 200mg cafeïne per dag zul je je waarschijnlijk verward, nerveus, duizelig en geïrriteerd gaan voelen.
  • IJzer inname. Zoals hierboven vermeld, is een van de voornaamste problemen bij het drinken van matcha thee dat het ijzerproblemen kan veroorzaken. Consumeer meer voedingsmiddelen die een ijzertekort helpen bestrijden – rood vlees en citroenen die helpen bij de opname zijn je beste gok.

Fout #5: Matcha Vermengd Met Andere Substantie

Het laatste probleem dat je uit de weg wilt ruimen, is echter de kwestie van het kopen van minder dan 100% matcha. Veel mensen proberen geld te besparen door goedkopere merken te kopen. Die hebben echter de neiging met vreemde producten gemengd te zijn; alles van rijst en suiker tot gevaarlijke vulstoffen kan gebruikt worden om de verpakking op te leuken. Daarom moet alles wat minder dan 100% Matcha is, vermeden worden. Een van de belangrijkste redenen waarom is om een veel voorkomend ingrediënt in minder dan zuivere matcha te vermijden: Maltodextrine.

Een gevaarlijk product om in je lichaam te hebben, gebruiken veel mengsels Maltodextrine als een belangrijk deel van het proces om de kuipjes uit te vullen. Het is een oplossing die het gewicht kunstmatig verhoogt, een calorie-arme zoetstof is en in de blend gebruikt kan worden om een aankoeken te voorkomen. Mindere merken hebben echter de neiging dit soort vulmiddel te gebruiken om het op te dikken, waardoor het goede van matcha verdwijnt en vervangen wordt door lege calorieën.

Niet alleen zal het nogal anders smaken en niet die klassieke matcha smaak hebben, maar het is ook een koolhydraat waarvan we moeten vermijden dat we het te vaak binnenkrijgen. Het is slechter voor ons dan suiker, en daarom moeten alle matcha theeën die er ook maar een relatieve hoeveelheid van bevatten vermeden worden. 100% of niets, dat is ons motto.

Ook leuk

Metabolisme Stimulerende
6 Metabolisme Stimulerende Recepten

Geef je stofwisseling deze week een jumpstart Je hebt misschien wel eens gehoord van het eten van stofwisselingsvriendelijke voeding, maar hoe werkt deze relatie tussen

Groene Thee en Diabetesbeheer
Groene Thee en Diabetesbeheer

Bijna 10 procent van de mensen in de Verenigde Staten heeft diabetes, volgens de American Diabetes Foundation. Als je diabetes hebt, wordt het leven een

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief