logo i love you so matcha

8 Voordelen van Matcha Groene Thee voor huidverzorging

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

8 Voordelen van Matcha Groene Thee voor huidverzorging

Je hebt vast wel eens gehoord van matcha – een fijn groen theepoeder gemaakt van hele groene theebladeren dat veel gezondheidsvoordelen biedt als je het drinkt – maar matcha is niet alleen om van te nippen. Matcha wordt steeds populairder in de huidverzorgingswereld vanwege zijn mogelijke rol bij het verzachten en beschermen van de poriën, het elimineren van gifstoffen en het zuiveren van de huid.

Volgens een recent gepubliceerd rapport neemt de vraag naar huidverzorgingsproducten op basis van thee onmiskenbaar toe. Als gevolg daarvan wordt verwacht dat de wereldwijde markt voor huidverzorgingsproducten op basis van thee alleen al dit jaar meer dan 534 miljoen zal bedragen, met natuurlijke schoonheidsproducten die de verkoop stimuleren met een indrukwekkend samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,7%.

Tegen 2032 zal de markt voor cosmetica op basis van thee naar verwachting 1.229,7 miljoen bereiken. Dus waarom zou u zich zorgen maken?

Welke factoren maken producten op basis van thee populairder in de huidverzorging?

Meer dan ooit geven mensen de voorkeur aan biologische en volledig natuurlijke ingrediënten als het gaat om hun huidverzorging, in tegenstelling tot de hardere, chemische ingrediënten. Mensen willen weten wat ze op hun huid smeren en wat de mogelijke bijwerkingen zijn – en er wordt ook steeds meer nadruk gelegd op huidverzorging van binnenuit. Vooral nu er meer bewustzijn is ontstaan over de gevaren van veel synthetische cosmetica of huidverzorgingssupplementen, voorspellen deskundigen nog meer vraag naar natuurlijke huidoplossingen.

Daarnaast heeft de toegenomen verkoop van huidverzorgingsproducten op basis van thee en doe-het-zelf-opties die online te vinden zijn, de belangstelling voor de manier waarop geconcentreerde vormen van groene thee (of sommige extracten) voor een groeiend aantal mensen voordelen voor de gezondheid van de huid kunnen bieden, verder versneld. Maar wat zijn enkele van de redenen waarom groene thee een van de absoluut beste natuurlijke producten voor de huid is? Waarom is het bijzonder?

Waarom is Matcha Groene Thee ideaal voor natuurlijke huidverzorging?

Van alle verschillende natuurlijke planten en extracten, en zelfs alle soorten thee, die in cosmetische en schoonheidsproducten/supplementen worden gebruikt, heeft groene thee de langste geschiedenis. In vergelijking met andere soorten thee is groene thee matcha namelijk het meest rijk aan natuurlijke bestanddelen die functionele voordelen hebben voor de huid en schoonheidsproducten; het bevat uitzonderlijk veel chlorofyl, polyfenolen, antioxidanten en zelfs aminozuren. Als gevolg van die unieke voedingseigenschappen zie je groene thee tegenwoordig als ingrediënt in een opmerkelijk percentage van alle soorten toners, dagcrèmes, gezichtsmaskers, bodylotions, serums, enzovoort – eigenlijk elk huidverzorgingsproduct dat je je kunt voorstellen.

Belangrijk is dat het ook deel uitmaakt van veel formules op basis van supplementen die gericht zijn op de gezondheid van de huid van binnenuit. Misschien is dit wel de belangrijkste reden waarom dagelijkse matcha-theedrinkers geïnteresseerd zouden kunnen zijn (en al stralen??). De beste huidverzorgingsfabrikanten wereldwijd lanceren multifunctionele huidverzorgingslijnen met matcha groene thee die een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden naast een heldere teint.

Of het nu plaatselijk wordt gebruikt, of als dagelijkse matcha theedrank, dit speciale type Japanse groene thee is goed onderzocht als redelijk veilig, en mogelijk effectief of ondersteunend voor de algehele gezondheid van de teint, en vooral het welzijn van de huid dat van binnenuit komt als onderdeel van een evenwichtig dieet (waar matcha deel van uitmaakt).

Dus ja… van alle theeën ter wereld is matcha verreweg de meest nutriëntenrijke – belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor de huidverzorgende eigenschappen.

De verbazingwekkende huidverzorgingsvoordelen van matcha voor alle huidtypes

Matcha voor de gevoelige huid

Volgens studies is groene thee veilig voor elke huidverzorgingsroutine. Dit komt omdat de verbindingen in groene thee krachtige ontstekingsremmende, antioxiderende en kankerverwekkende eigenschappen zouden hebben. Bovendien hebben onderzoekers ontdekt dat matcha vooral gunstig kan zijn voor mensen met een gevoeligere huid die is blootgesteld aan vervuiling.

Matcha voor de vette huid

Matcha is een kosteneffectieve boost voor je dagelijkse gezondheid en welzijn. Onze matcha is in een handomdraai klaar en je zult er dol op zijn! Gegarandeerd.

Dankzij de ontgiftende, antimicrobiële en reinigende eigenschappen kan matcha een uitstekende aanvulling zijn op een huidverzorgingsroutine voor mensen met een vette huid.

Matcha voor een stralende huid

Matcha kan ook helpen uw huid nieuw leven in te blazen, misschien als deze door roken of blootstelling aan vervuiling of zelfs gewoon door rusteloze nachten niet meer helder is.

Matcha tegen huidveroudering

Matcha kan het verouderingsproces van de huid helpen vertragen, waardoor het bijzonder trendy is als ingrediënt in huidverzorgingslijnen en als innerlijke oplossing voor een stralende teint. Van Matcha is onderzocht dat het de natuurlijke productie van collageen en elastiek in de dermis van de huid stimuleert, waardoor de beschadigde, ouder wordende huid kan worden hersteld. Men denkt dat deze voordelen beschikbaar zijn ongeacht of ze plaatselijk of als dagelijkse gezondheidsboost worden gebruikt.

Pro tip: Als u niet zo handig bent in het maken van topische matcha pasta’s of crèmes, kunt u er zeker van zijn dat u de voordelen van matcha kunt benutten als een eenvoudige dagelijkse drank.

Matcha voor bescherming tegen UV-stralen, schade door zonnebrand en vervuiling

Met meer dan 100x meer antioxidanten dan gewone groene thee is matcha bijzonder effectief als mogelijk middel om de huid te beschermen, te kalmeren en te zuiveren. Vergeet ook niet dat matcha vol zit met enkele van de sterkste bekende antioxidanten uit de natuur, bekend als catechinen – en in het bijzonder met EGCG – een wereldwijd zeer gewaardeerde antioxidant die ook vele malen is onderzocht op vele tot nu toe genoemde eigenschappen van de huid.

Wat betreft het opmerkelijke matcha polyfenol Epigallocatechin gallate (EGCG), zult u blij zijn te vernemen dat onderzoekers in minstens één studie konden aantonen dat matcha 137x meer EGCG bevat dan gewone groene thee – dit is dezelfde antioxidant waarvan algemeen wordt aangenomen dat hij schade door vrije radicalen als gevolg van milieustressoren, zoals UV-stralen (en mogelijk ook vervuiling) bestrijdt.

Deze antioxiderende eigenschappen zijn een klasse apart, en voor huidverzorging zou je kunnen concluderen dat het een no-brainer is om matcha ergens in je routine te stoppen – waar dan ook – of het nu als een dagelijks drankje is (het is ook een lekkere cafeïne boost), of als een DIY kalmerend matcha gezichtsmasker een paar keer per week.

Matcha tegen haaruitval

Matcha bevat volgens studies een groot aantal antioxidanten die de haargroei kunnen bevorderen en catechines die DHT (dihydrotestosteron), een belangrijke oorzaak van haaruitval, kunnen remmen. Daarom duiken er misschien zoveel shampoos en conditioners op met matcha of groene thee-extract.

Matcha voor melasma

De cosmetica-industrie is ook zeer geïnteresseerd in de integratie van matcha in producten tegen melasma. Studies hebben aangetoond dat matcha groene thee in de toekomst kan worden gebruikt in formules om hardnekkige donkere vlekken te helpen vervagen en zelfs hyperpigmentatie weg te werken.

Matcha om psoriasis te kalmeren

Psoriasis is een ongemakkelijke, jeukende, rode huidaandoening waarbij het immuunsysteem de huid aanvalt. De positieve vooruitzichten voor deze aandoening worden echter steeds beter – denk aan recente studies zoals die waarin werd vastgesteld dat de polyfenolverbindingen in matcha konden helpen bij het verminderen van huidlaesies bij muizen; veelbelovende resultaten zoals deze suggereren dat natuurlijke groene thee, zoals matcha, deel zou kunnen uitmaken van integratieve behandelingsstrategieën voor psoriasis. Hoewel er nog niets bewezen is, is het verder opmerkelijk hoe de bestanddelen EGCG en l-theanine – waarvan matcha beide hoge concentraties bevat – vergelijkbare kalmerende effecten hebben laten zien bij topische toepassing op psoriasis.

Waar het op neerkomt: Matcha is een blijvertje in huidverzorgingsproducten

In de wereldwijde huidverzorgingsindustrie worden schone en natuurlijke huidverzorgings- en make-upproducten steeds populairder, en terecht. Nu wellnessproducten waar mogelijk geen synthetische stoffen meer bevatten, is groene thee een van de eerste ingrediënten die kunnen worden gebruikt en die functionele, veilige en positieve voordelen hebben voor de gezondheid van de huid en de gezondheid in het algemeen. Hoewel we ons allemaal bewust zijn van de gezondheidsvoordelen van het drinken van matcha-thee, is het heroverwegen van het gebruik van matcha voor de gezondheid van onze huid (al is het maar als dagelijkse drank) echt een krachtig statement voor de lange geschiedenis van dit natuurlijke product.

Tegenwoordig kun je thuis recepten vinden voor gezichtscrèmes, hydraterende producten, toners, serums – noem maar op – die matcha gebruiken als natuurlijke toevoeging. Alles wat je nodig hebt is een beetje matcha en wat er verder nodig is en je bent klaar. Wij raden alle matcha-theesoorten aan voor gebruik in deze huidproducten voor thuisgebruik – de duurdere soorten bevatten mogelijk meer antioxidanten.

En… voor dagelijks gebruik, kijk dan eens naar onze ceremoniële theeën die een meer hartige smaak hebben, en een hogere concentratie van belangrijke voedingsstoffen en andere gezondheidsboosters die je huid van binnenuit ten goede kunnen komen.

Lees Ook: 9 Bijwerkingen Te Veel Thee Drinken

Ook leuk

Japanse Matcha Vs Chinese Matcha
Japanse Matcha Vs Chinese Matcha

Het is je misschien opgevallen dat er een schril verschil in prijs is tussen verschillende Matcha merken. Als je goed kijkt, kun je dan beseffen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief