logo i love you so matcha

Detoxen met Matcha

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

Detoxen met Matcha

Een detox hoeft geen martelend dieet te zijn of iets om bang voor te zijn. In plaats daarvan kan het een gelegenheid zijn om uit te rusten, je lichaam te reinigen en jezelf van binnenuit te voeden. We raden aan te detoxen met matcha thee om je te helpen je lichaam zachtjes te ontgiften van chemicaliën en zware metalen. De verfrissende thee vult je lichaam ook aan met een heleboel krachtige antioxidanten, terwijl het de woedende geest kalmeert.

Een andere reden om te detoxen met matcha is voor zijn spijsvertering bevorderende kwaliteiten. De actieve bestanddelen van polyfenolen helpen ontstekingen in het darmkanaal te verminderen en scheppen ook een omgeving voor goede darmbacteriën om te gedijen.

Hoe gebruik je matcha bij een detox

Bij de meeste detoxen zul je cafeïne moeten weglaten. Het afkicken van koffie kan soms het onaangenaamste deel van de hele detox zijn; plaatsmakend voor hoofdpijn, hunkeren naar koffie en een oprisping die tot een week lang niet te harden is.

Matcha helpt dit gat te vullen, door je een subtiele toevoer van cafeïne te geven. In tegenstelling tot de cafeïne die uit koffiebonen komt, wordt de cafeïne in Matcha samen met L-theanine langzaam in je systeem vrijgegeven, zodat je een gestage toevoer van energie en helderheid krijgt zonder de crash.

De beste detox is er een die door je gezondheidspracticus wordt onderschreven. Dit zal gewoonlijk beperkte hoeveelheden rood vlees en zuivel inhouden, met de nadruk op hele voedingsmiddelen zonder toegevoegde suikers of bewerkte voedingsmiddelen. Alcohol is een no-no, en koffie vaak ook. Deze vorm van detox is meestal beperkt tot een kleine tijd.

We stellen voor dat je Matcha gebruikt om je gewone cafeïnehoudende drank te vervangen. Geniet van maximaal 3 porties per dag.

Hoe helpt chlorofyl bij een detox?

Matcha komt van de Camellia Sinensis plant, dezelfde plant die zowel zwarte thee als ook groene thee voortbrengt. Het mag dan dezelfde plant zijn, toch heeft elke thee een beduidend ander voedingsprofiel. Dit komt neer op hoe de plant verbouwd wordt en de bewerkingen nadat de theebladeren geplukt zijn.

In tegenstelling tot groene thee en zwarte thee, worden voor de productie van Matcha de bladeren in de laatste maand van de groei in de schaduw gekweekt. Dit proces bevordert de aanmaak van chlorofyl en L-theanine. Deze ingrediënten maken Matcha bijzonder heilzaam tijdens een detox.

Hoe chlorofyl je lichaam helpt

  • Reinigt je spijsverteringsstelsel
  • Geeft je rode bloedtoevoer een boost
  • Helpt chemicaliën en verontreinigende stoffen te neutraliseren
  • Helpt bij het ontdoen van het lichaam van zware metalen door zich eraan te binden (chelaat)
  • Een goede bron van magnesium
  • Bevordert een toename van HDL cholesterol (goede cholesterol)

Zijn alle detox theeën gelijk?

Om eerlijk te zijn zijn theeën die speciaal op de markt gebracht worden om te detoxen degene waar gezondheidsdeskundigen het meest huiverig voor zijn. Deze theeën bevatten vaak allerlei synthetische ingrediënten die schade aan je nieren of lever kunnen toebrengen. Sommige detox theeën kunnen zelfs Matcha poeder bevatten, maar de andere ingrediënten ervan kunnen dubieus zijn of in strijd met je lichaam.

Zuiver Matcha poeder is beslist de beste keus. Zoek bij het kiezen van een matcha poeder er een die levendig groen is om zijn echtheid aan te tonen. De levendigheid toont ook de versheid aan. Wij bevelen de Chalait alledaagse ceremoniële Matcha aan. Dit authentieke Matcha poeder komt uit Japan en is overvloedig aanwezig in Chlorofyl en L-Theanine

Hoe matcha drinken

Je hebt geluk, er zijn een paar manieren waarop je van je matcha poeder kunt genieten, het mengen ervan tijdens je detox helpt de tijd omvliegen. De meeste mensen genieten van een matcha shot ’s morgens voor ze naar hun werk gaan of om ze energie te geven voor een training.

Een andere favoriet is de Matcha Latte. Je mengt een matcha shot met gestoomde (of opgeschuimde) melk naar keuze. Als je de smaak van matcha een beetje overheersend vindt, probeer dan eens de Matcha Americano. Dit is in feite een Matcha shot bereid met de dubbele hoeveelheid water.

Matcha kan ook aan een smoothie worden toegevoegd, waardoor je gewone ontbijt- of middagsmoothie verandert in een krachtpatser van voedingsstoffen.

Hoe smaakt matcha?

Een goede kwaliteit matcha is helemaal niet onaangenaam. Het biedt een complexe smaak die bestaat uit een lichte aardsheid, met een licht hartige, en een subtiele zoetheidssmaak.

Ontkenning: Voor je aan een dieet begint is het belangrijk dit met je gezondheidsdeskundige te bespreken. Elk advies dat hier gegeven wordt is ter bevordering van het gebruik van Matcha poeder.

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief