logo i love you so matcha

EGCG in Matcha & Wat Je Moet Weten

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

EGCG in Matcha & Wat Je Moet Weten

Een van de gezondheidsvoordelen van Matcha is het grote aantal antioxidanten. En wat velen beschouwen als Matcha’s belangrijkste antioxidant, waar alle groene theedrinkers gek op worden, is EGCG in Matcha – het is een zeer krachtige antioxidant.

Wat Is EGCG?

EGCG is het acroniem voor epigallocatechin gallate. Het is de belangrijkste polyfenol die in Matcha gevonden wordt. In feite bleek uit een studie die een vergelijking van droge bladeren maakte tussen Matcha en een andere soort groene thee, dat de concentratie EGCG in Matcha 137 keer groter is dan wat er in de andere groene thee zit. Dezelfde studie toonde ook aan dat de EGCG concentratie van Matcha minstens driemaal zo groot is als de grootste concentratiewaarde in andere gewone groene thee.

Waarom en Hoe Is EGCG Goed Voor Je?

Wat je eerst moet opmerken over de kracht achter deze antioxidant is dat EGCG interfereert met oxidatie, waardoor het oxidatieve schade in cellen kan verminderen. Oxidatieve schade draagt bij tot talrijke ziekten, zoals hart- en vaatziekten en kanker. Dit polyfenol is ook in staat de vorming van vrije radicalen te minimaliseren, wat helpt cellen en moleculen tegen aantasting te beschermen.

Hier zijn nog enkele andere manieren waarop EGCG in Matcha je algemene gezondheid ten goede komt.

Bevordert de Gezondheid Van de Hersenen.

Het is net zo belangrijk om je hersenen gezond te houden als om jezelf lichamelijk gezond te houden. En EGCG heeft alles te maken met het stimuleren van de gezondheid van je hersenen. Het verhoogt het geheugen, de aandacht, de alertheid en de cognitie. Het kan vermoeidheid verminderen. EGCG heeft ook verfrissende en ontspannende eigenschappen. Dit groene thee polyfenol wordt zelfs gebruikt als therapeutisch middel om hersenverouderingsprocessen te veranderen en te helpen beschermen tegen neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Beschermt Het Hart.

De antioxiderende eigenschappen van EGCG helpen ook bij zijn vermogen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Het kan de bloeddoorstroming verbeteren en de bloeddruk en het cholesterol verlagen, de laatste is de belangrijkste factor die bijdraagt tot hartziekten, dus vermindert het iemands risico op hartziekten

Bestrijdt Bacteriële Infecties.

EGCG heeft antimicrobiële effecten tegen verschillende organismen. Het beschadigt bacteriële membranen en valt verschillende infecties aan. Men heeft zelfs ontdekt dat het de binding van virale cellen blokkeert, waardoor het de binding van het HIV-1 virus blokkeert, waardoor het gebruikt kan worden als aanvullende therapie voor de HIV-1 infectie.

Beschermt Tegen Ontstekingen.

EGCG is een krachtige ontstekingsremmende molecule. Het kan vasculaire ontstekingen, die door reumatoïde artritis worden veroorzaakt, voorkomen en helpen behandelen.

Vermindert Rimpels.

Als de ouderdom aan je gezicht en lichaam begint af te tekenen, probeer dan eens een kopje Matcha per dag te drinken. EGCG heeft een anti-rimpel werking.

Verdedigt de Gezondheid Van Het Gebit.

EGCG is ook een krachtig oraal afweermechanisme. Een studie ontdekte dat het drinken van Matcha groene thee de activiteit van orale peroxidases verhoogt, wat Matcha theedrinkers extra bescherming geeft tegen oxidatieve stress in hun mond.

Helpt Bij Gewichtsverlies.

Een vraag die velen van ons stellen is: “Hoe kan ik afvallen?” Als diëten voor jou niet gewerkt heeft, probeer dan EGCG aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Studies hebben uitgewezen dat EGCG effectief is om mensen te helpen gewicht te verliezen – zelfs als ze niet op dieet zijn.

Een studie gaf mannen met overgewicht twee dagen lang 300mg EGCG, en de bevindingen van de studie suggereren dat EGCG op zichzelf de vetoxidatie kan verhogen en ook kan bijdragen aan de anti-obesitas effecten waar groene thee om bekend staat. Een andere studie gaf EGCG aan proefpersonen die zwaarlijvig waren en het metabool syndroom hadden, en de resultaten toonden aan dat dit polyfenol het lichaamsgewicht en de body mass index kan verlagen.

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief