logo i love you so matcha

Groene Thee en Diabetesbeheer

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

Groene Thee en Diabetesbeheer

Bijna 10 procent van de mensen in de Verenigde Staten heeft diabetes, volgens de American Diabetes Foundation.

Als je diabetes hebt, wordt het leven een kwestie van je bloedsuiker reguleren om gezond te blijven. En terwijl velen hun toevlucht moeten nemen tot medicijnen en insuline-injecties, zijn er aanwijzingen dat het drinken van groene thee het diabetesbeheer zou kunnen vergemakkelijken.

Verschillende studies hebben erop gewezen dat groene thee een mogelijk effectieve methode is om diabetes onder controle te houden, en zelfs de insuline gevoeligheid te verbeteren. Hoe het precies werkt is niet helemaal duidelijk, maar men denkt dat catechinen in de thee – ook verantwoordelijk voor de antikankerTrusted Source en hartgezondheidTrusted Source voordelen – verantwoordelijk kunnen zijn.

Hoe Werkt Diabetes

Wanneer je voedsel met koolhydraten eet, worden die verteerd tot suiker. Als reactie geeft de alvleesklier insuline af om de cellen te helpen glucose op te nemen om als brandstof te gebruiken. Maar als je diabetes hebt, wordt dit proces belemmerd.

Mensen met diabetes type 2 hebben cellen die ongevoelig zijn voor insuline, wat insulineresistentie wordt genoemd. Dit, en het feit dat de alvleesklier vaak ophoudt voldoende insuline af te geven, maakt dat hun bloedsuikerspiegel moeilijk te beheersen is.

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte; de cellen van de alvleesklier die insuline produceren worden door het immuunsysteem van het lichaam aangevallen en gedood, en produceren gewoon helemaal geen insuline meer.

De meeste studies naar de effecten van groene thee bij mensen met diabetes hebben zich gericht op diabetes type 2, omdat die meer voorkomt en 90 tot 95 procent van de diabetes die in de Verenigde Staten gezien wordt uitmaakt.

You might want to read “7 Proven Ways Matcha Tea Improves Your Health” for more tips

Groene Thee en Het Voorkomen Van Diabetes

Er zijn aanwijzingen dat groene thee het risico op het ontstaan van diabetes kan verminderen. Volgens een studieTrusted Source in Japan hadden mensen die dagelijks zes of meer kopjes groene thee dronken 33 procent minder kans om diabetes type 2 te ontwikkelen dan mensen die slechts één kopje per week dronken.

Een andere studieTrusted Source ontdekte dat mensen die gedurende 10 jaar consequent groene thee dronken, kleinere tailleomtrekken en lagere lichaamsvetgehalten hadden, waaruit blijkt dat de thee een rol kan spelen bij het verminderen van het risico op zwaarlijvigheid.

Groene Thee En Diabetesbeheer

Maar de voordelen van thee houden niet op bij preventie. Voor mensen bij wie al diabetes is vastgesteld, kan groene thee misschien helpen de bloedsuikerspiegel te beheersen.

Volgens een uitvoerige reviewTrusted Source wordt groene thee consumptie in verband gebracht met verlaagde nuchtere glucosespiegels en A1C niveaus, en ook met verlaagde nuchtere insulinespiegels, die een maat zijn voor de gezondheid van diabetes. Hoewel niet alle studies deze positieve resultaten hebben aangetoond, blijkt groene thee toch ook op andere manieren heilzaam te zijn.

Het Pacific College of Oriental Medicine suggereert dat de antioxiderende werking van polyfenolen en polysacchariden de verdienste is van deze voordelen. Deze zelfde antioxidanten wordenTrusted Source gecrediteerd met antikanker, cholesterolverlagende, en bloeddrukbeheersende voordelen.

Also, check “Is green tea bad for kidney stones?

Het Beste Halen Uit Groene Thee

Als je diabetes hebt en de mogelijke voordelen van groene thee wilt plukken, blijf dan af van toevoegingen die veranderingen in je bloedsuiker kunnen veroorzaken. Je kunt de mild smakende thee het beste gewoon drinken, in plaats van hem aan te lengen met melk of te zoeten met suiker.

Theezakjes zijn gewoon goed (los blad is het beste), maar als je van een frissere, groene smaak wilt genieten, kun je online en in speciaalzaken traditionele matcha groene thee kopen. Matcha is een groen theepoeder, dat traditioneel gebruikt wordt bij Chinese theeceremonies. Het wordt bereid met een kommetje en een bamboe garde, hoewel een lepel of draadklopper in een handomdraai ook kan werken. Omdat de thee geconcentreerder is in een matcha poeder, kun je extra voordelen plukken boven groene thee in zakjes.

Ook leuk

Waarom is matcha zo duur
Waarom is Matcha zo duur?

Dus waarom is Matcha zo duur? Matcha. Een mooie, rijke en zachte drank die oplost in water en wordt gewaardeerd om zijn voedingswaarde. Maar waarom

Verwijdert Groene Thee Acne?

Thee wordt al eeuwenlang als kruidenmiddel gebruikt, en voor veel verschillende doeleinden – van indigestie tot haaruitval. Ook vandaag nog gebruiken mensen groene thee omdat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief