logo i love you so matcha

GROENE THEE VOOR DE SPIJSVERTERING: HELPT HET?

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

helpt groene thee voor spijsvertering

Groene thee wordt in Japan al generaties lang gebruikt voor vele gezondheidsdoeleinden. Een van de belangrijkste voordelen van het drinken van groene thee is de verbetering van de spijsvertering. In feite is groene thee als hulpmiddel bij de spijsvertering een van de beste geheel natuurlijke manieren om veel voorkomende maagproblemen te verlichten en te voorkomen!

Laten we het eens hebben over groene thee voor de spijsvertering en enkele van de andere voordelen van deze ongelooflijke drank.

WIST JE DAT? HET DRINKEN VAN GROENE THEE STIMULEERT JE SPIJSVERTERING

Groene thee bevat polyfenolen die helpen het spijsverteringsproces van je lichaam te verbeteren. Eenvoudig gezegd: regelmatig groene thee drinken helpt je lichaam voedsel effectiever af te breken.

Bepaalde studies tonen aan dat EGCG (de verbinding epigallocatechin gallate) werkt om ontstekingen in iemands maag-darmkanaal te verminderen. Bij het drinken van groene thee krijg je toegang tot meer van de EGCG verbinding.

Lees verder voor enkele van de meer voorkomende maagproblemen die groene thee helpt behandelen of voorkomen.

GASSIE? KOM VAN WINDERIGHEID AF MET GROENE THEE

Als je consequent geplaagd wordt door winderigheid of overmatige winderigheid, moet je waarschijnlijk bepaalde voedingsmiddelen vermijden om te zorgen dat je minder vaak winderig wordt. Hoewel dit symptoom van overmatig gas bijzonder ongemakkelijk is, kan het ook pijn en ongemak veroorzaken.

Gelukkig voor jou is van groene thee bewezen dat het overmatig gas behandelen kan. De volgende keer dat je het gevoel hebt dat je met overmatig gas te maken hebt, begin dan met het zetten van een pot groene thee. Dit zal je helpen je winderigheidsklachten op te lossen. Bovendien zal je opgeblazen gevoel afnemen en de pijn die je in je maag voelt helpen opheffen.

Wil je meer leren over de andere gezondheidsvoordelen van groene thee?

LIJD NIET LANGER: ONTSTEKINGEN BESTRIJDEN EN IBD BEHANDELEN

IBD of inflammatoire darmziekte kan ontstaan door ontsteking van het GI kanaal. Behalve om groene thee te drinken voor de spijsvertering, kan het ook gebruikt worden om ontstekingen te bestrijden. Dit is een uitstekende manier om ontstekingen te behandelen die je als gevolg van IBD kunt voelen.

Bepaalde studies tonen aan dat groene thee helpt om darmkanker te verminderen bij personen bij wie IBD gediagnosticeerd is. Hoewel je met je arts moet overleggen voor je met behandelingen voor IBD begint, is groene thee een uitstekende optie om daarmee samenhangende ontstekingen die je voelt te verminderen.

GELOOF HET OF NIET, GROENE THEE KAN KANKER HELPEN VOORKOMEN

Hoewel er meerdere factoren meespelen bij een kankerdiagnose, blijkt uit bepaald onderzoek dat groene thee iemands risico op het ontstaan van maagkanker kan verminderen. Hoewel groene thee nauwelijks een wondermiddel tegen kanker is, is het drinken van deze drank een geweldige manier om voordeel te halen uit de polyfenolen.

Van deze polyfenolen is bewezen dat ze de groei van kankercellen tegengaan. Als je een geschiedenis van kanker in je familie hebt, spreek dan zeker met een medisch deskundige om er zeker van te zijn dat je alles doet wat je kunt om kanker te voorkomen

GEEF JE HARTGEZONDHEID EEN OPPEPPER MET GROENE THEE

De handeling van het drinken van thee is op zichzelf al heel rustgevend. Maar behalve de positieve meditatieve effecten kan groene thee ook je hartgezondheid drastisch stimuleren. In feite heeft groene thee de mogelijkheid je bloedcholesterol te verlagen, en het regelmatig drinken van deze thee kan je helpen vele schadelijke soorten vet af te branden.

In plaats van in je bloedbaan te blijven stagneren, helpt groene thee je lichaam deze vetten te elimineren. Bepaalde studies over het voorkomen van hartziekten hebben bewezen dat het regelmatig drinken van vier of meer koppen thee de kans van mannen op het ontwikkelen van hartziekten kan verlagen.

GEEF JE SPIJSVERTERING VANDAAG NOG EEN BOOST DOOR 2-3 KOPPEN GROENE THEE TE DRINKEN

Nu weten we dat groene thee ongelooflijke voordelen biedt voor een aantal systemen van het lichaam. Maar als het gaat om groene thee voor de spijsvertering, hoeveel thee moet je dan drinken om verbeteringen te zien?

Hoewel groene thee je spijsvertering positief kan beïnvloeden, kan het, als je het in overmaat drinkt, tot ongewenste effecten leiden. Met twee of drie koppen groene thee per dag, neem je dagelijks tussen de 100 en 320 mg polyfenolen op.

Terwijl je werkt aan de verbetering van je spijsvertering, is het belangrijk op te merken dat groene thee cafeïne bevat. Terwijl de polyfenolen je lichaam positief kunnen beïnvloeden, kan de cafeïne je spijsvertering negatief beïnvloeden.

Bepaalde mensen die een gevoeligheid voor cafeïne ervaren, hebben de neiging last te krijgen van diarree, misselijkheid, of een maag die van streek is. Als je bijzonder gevoelig bent voor cafeïne, kun je cafeïnevrije groene thee proberen. Zonder de toegevoegde cafeïne kan deze groene thee optie je nog steeds dezelfde gewenste gezondheidsvoordelen bieden.

VERDER GAAN DAN GROENE THEE: GROENE THEE KAN JE INSULINEGEVOELIGHEID VERBETEREN

Hoewel groene thee zeker krachtig is, kan het ook de spijsvertering van je lichaam helpen.

Groene thee helpt de gevoeligheid van je lichaam voor insuline te verbeteren. Hoewel de gemiddelde mens insuline misschien in verband brengt met diabetes, kan insulinegevoeligheid iedereen treffen. Insuline wordt door de alvleesklier afgescheiden en beïnvloedt hoe het lichaam glucose gebruikt uit de voedingsmiddelen die we eten. Het lichaam moet koolhydraten uit voedsel afbreken en omzetten in glucose. Insuline helpt om te controleren hoe hoog of laag je bloedsuiker wordt.

Bij insulinegevoeligheid heeft iemand niet zoveel insuline nodig om zijn bloedsuiker te verlagen. Door groene thee te gebruiken kun je de insulinegevoeligheid van je lichaam stimuleren, waardoor je bloedsuiker beter gereguleerd wordt.

Er is geen tijd als het heden om te beginnen te profiteren van de voordelen van groene thee. Houd deze gids in gedachten als je groene thee in je dieet gaat verwerken en je spijsvertering en je algehele gezondheid een boost begint te geven!

Ook leuk

Kruidenthee en je gebitsverzorging
Kruidenthee en je gebitsverzorging

Hoewel kruidenthee geweldig is voor je gezondheid en welzijn, moet je toch oppassen dat je tanden er niet door verkleuren. De boosdoener zijn in dit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief