logo i love you so matcha

Zijn pre-workoutdrankjes veilig? Is matcha de beste gezonde pre-workout?

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

matcha als pre-workout

Het kan moeilijk zijn om aan een normale trainingsroutine te komen, maar een natuurlijke pre-workoutdrankjes kan een grote hulp zijn bij het stimuleren en voeden van een succesvolle training. Er zijn veel keuzes, veel daarvan zijn kunstmatig en synthetisch. Daarom bespreken we hieronder de opwindende voedingsstoffen en natuurlijke verbindingen in matcha-thee, en waarom ze gunstig zijn voor het sporten.

Inclusief waarom matcha voor pre-workout een geweldige manier is om je stofwisseling, totale energie en je conditie te stimuleren. Geen vragen meer over “pre-workout ingrediënten” of “pre workout bijwerkingen.”

Natuurlijke pre-workoutdrank | Gezonde Pre Workout-voedingsmiddelen?

Matcha-thee wordt als een heel voedsel beschouwd, zelfs als je het echt drinkt. U hoeft zich geen zorgen te maken over biologische beschikbaarheid of maximale opname van uw trainingsvoedingsstoffen. Drink in plaats daarvan gewoon een kom matchapoeder en je bent klaar om te gaan!

Matcha voor uw pre-workout komt uw geest, lichaam en ziel ten goede – zonder in te boeten aan spiergroei of langdurig uithoudingsvermogen.

Matcha groene thee: belangrijkste kenmerken van een gezond pre-workout supplement

Wanneer mensen een alternatieve pre-workoutdrank kiezen, zoals een natuurlijke pre-workout met groene thee, is dat vaak omdat ze een al gezondheidsbewust trainingsregime willen verbeteren.

Als je je zorgen maakt of je pre-workoutdrankjes wel veilig zijn, dan is dat waarschijnlijk omdat je je realiseert dat de meeste van deze opties bestaan uit kunstmatige ingrediënten, cafeïne-extracten en grote doses van bepaalde voedingsstoffen die je lichaam in een staat van maximale energieopbrengst.

In plaats daarvan moet u op zoek gaan naar een pre-workout die uw gezondheid en uw fysiologie boven alles eerbiedigt. Iets dat uw training daadwerkelijk zal beschermen en optimaliseren, in plaats van uw lichaam te dwingen energie op een ongezonde en potentieel gevaarlijke manier op te voeren.

Matcha groene thee voor energie vóór de training is een uitstekende balans tussen energie en uithoudingsvermogen, zonder die bijwerkingen.

Koop hier jouw matcha als pre-workout!

Hier zijn de natuurlijke verbindingen in matcha-thee | Matcha voor energieoptimalisatie vóór de training

Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid, maar te veel ervan kan stress in het lichaam veroorzaken. En elke acute oefening zonder de juiste voorzorgsmaatregelen kan oxidatieve stress veroorzaken, wat het herstel, spiergroei en uithoudingsvermogen op lange termijn beïnvloedt.

Of je nu streeft naar dagelijkse trainingen of naar intensieve maar incidentele krachttraining, het is een goed idee om je metabolisme te stimuleren met de juiste voedingsstoffen en beschermende verbindingen.

Een alternatieve pre-workoutdrank zou je energie zeker moeten stimuleren, maar dat hoeft niet afhankelijk te zijn van enorme doses cafeïne en synthetische, geïsoleerde moleculen. De focus kan beter liggen bij het optimaliseren van de natuurlijke mechanismen die al aanwezig zijn – in elk van onze lichamen – om trainingen te maximaliseren.

Antioxidanten vóór de training | Pre-workout veilig voor het hart?

Dat geldt ook voor natuurlijke pre-workout-dranken die een neutraliserend effect kunnen hebben op de vrije radicalen die door uw lichaam vrijkomen, vooral die van lichaamsbeweging die de gezondheid nadelig kunnen beïnvloeden; voorbeelden zijn onder meer de hartspier en de nieren.

Vrijwel elk metabolisch proces kan oxidatieve stress veroorzaken, en daarom heeft het lichaam robuuste systemen voor antioxidanten; niet alleen van binnenuit, iemand die op zoek is naar een gezonde pre-workoutdrank, kan ook bioactieve antioxidanten van buitenaf stimuleren.

Dat gezegd hebbende, wordt lichaamsbeweging in feite als een stressfactor beschouwd, en terwijl je metabolisme energie verbrandt, maken die reacties vrije radicalen vrij en signaleren ze dat andere stressreacties toenemen; hoewel dit meestal tijdelijke veranderingen zijn, is het mogelijk om het lichaam te helpen ze beter onder controle te houden.

Pre-workouts voor uithoudingsvermogen | HIIT Pre Workout-drankje

Dit zijn redenen waarom groene matcha-thee voor pre-workout-energie populair is geworden. Matcha heeft meer dan honderd keer zoveel antioxidanten als gewone groene thee. De krachtige antioxidant EGCG die in deze natuurlijke pre-workoutdrank wordt aangetroffen, verhoogt naar verluidt de totale beschikbare energie voor spieren tijdens het sporten [1].

In feite zijn de rijke polyfenolen in matcha-thee bestudeerd om het uithoudingsvermogen te verbeteren, zoals bij fietsen of hardlopen. Die beschermende verbindingen voorkomen uitputting en kunnen ook een evenwichtig effect hebben op de bijwerkingen van inspanning.

Een voorbeeld, zelfs als je geen creatinesupplement gebruikt: er is waargenomen dat groene thee verhoogde creatinekinasespiegels buffert [1], een biomarker van oxidatieve en spierstress gerelateerd aan inspanning.

Waarom je matcha moet drinken voor trainingen

Dit enzym kan specifiek worden verhoogd door creatinesupplementen en intensieve lichaamsbeweging [2], dus hier kan het bijzonder verstandig zijn om matcha-thee te overwegen.

Potentiële antistress-eigenschappen van groene matcha-thee kunnen ook leiden tot een meer gecontroleerde ontstekings- en cortisolrespons op inspanning [3]
Gespecialiseerde flavonoïden en polyfenolen in matcha-thee kunnen de bloedvaten helpen ontspannen en herstellen na inspanning via de NrF2-route [4-5]
Naast dat matcha-thee een voor de hand liggende keuze is voor een gezonde pre-workoutdrank (bijv. Natuurlijke cafeïne), is het ook een klap voor een aantal andere redenen, zoals de vitamine en mineralen en zelfs het aminozuurgehalte.

Matcha-thee bevat bijvoorbeeld een breed scala aan natuurlijk voorkomende aminozuren, waaronder arginine, een cofactor van citrulline, een populair pre-workout supplement.

Zijn pre-workout-drankjes ongezond?

Samenvattend is het interessant om op te merken hoe de meeste pre-workout-supplementen direct kant-en-klare energie leveren, terwijl natuurlijke pre-workout dranken uw lichaam stimuleren om een verbeterde, meer natuurlijke energie-output te bereiken.

Bovendien veroorzaakt matcha-thee, in tegenstelling tot koffie en andere populaire energiedranken, die typisch zuur zijn, dat probleem niet. Dat is goed om te weten, want voor een optimale training wordt aangeraden om de zuurgraad te beperken. De reden hiervoor is dat lichaamsbeweging al een zuurproducerende activiteit is.

Bonus van Matcha-thee toegevoegd | Gezonde pre-workoutdrankjes

Er wordt gezegd dat de beste voeding in de vorm van hele voedingsmiddelen komt, in plaats van extracten, isolaten en synthetisch of bewerkt voedsel. Hetzelfde geldt voor pre-workoutdranken die vaak afhankelijk zijn van geïsoleerde verbindingen om hun claims te maken.

In vergelijking met deze ongezonde pre-workoutdrankjes, neemt matcha-thee het voortouw voor gezonde workout-energie. Het natuurlijke aminozuurgehalte van premium matcha betekent dat je geniet van natuurlijk voorkomende vertakte aminozuren (BCAA’s) voor je training.

In feite zijn matcha groene thee aminozuren een compleet profiel van alle essentiële aminozuren, en zelfs veel voorwaardelijke aminozuren. Dit zijn de kale botten van gezonde trainingsbrandstof, en precies zoals de natuur ze bedoeld heeft.

Bijwerkingen vóór de training? Schakel over naar een zelfgemaakt pre-workout drankje

Het is verrassend eenvoudig om een zelfgemaakte pre-workoutdrank te maken. In Japan wordt matcha-thee zelfs al bijna 1000 jaar vóór intense activiteit bereid. Het is de ultieme pre-workoutdrank voor thuis. Gewoon scheppen, kloppen en nippen!

Het is niet nodig om een ingewikkeld brouwsel te maken van geïsoleerde verbindingen en speciale voedingsstoffen; matcha groene thee is de beste mix van vitamines en mineralen uit de natuur, trainingsvriendelijke aminozuren en krachtige antioxidanten om u te helpen sneller te herstellen.

Pre-workout supplementen: de keuze is aan jou met Matcha

Matcha vóór de training helpt de bloedstroom te verhogen, vrije radicalen te bestrijden en de behoefte aan optimale voeding op cellulair niveau te verminderen. Het is ook goed om op te merken dat matcha-thee wordt geassocieerd met een verhoogd uithoudingsvermogen, vooral bij intensieve trainingsregimes.

Ook leuk

waar smaakt matcha naar
Waar smaakt matcha naar?

Ben je geïntrigeerd door matcha’s gezondheidsvoordelen en unieke uiterlijk, maar aarzel je om dollars op het drankje te laten vallen omdat je gewoon niet weet

Is Matcha goed voor je huid?

Matcha Groene Thee zit boordevol antioxidanten, de stoffen die celbeschadiging helpen voorkomen of vertragen die wordt veroorzaakt door vrije radicalen die door ons lichaam worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief