logo i love you so matcha

Is Matcha goed voor je huid?

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

Matcha Groene Thee zit boordevol antioxidanten, de stoffen die celbeschadiging helpen voorkomen of vertragen die wordt veroorzaakt door vrije radicalen die door ons lichaam worden aangemaakt als reactie op omgevings- en andere triggers.

Matcha heeft eigenlijk tot 137 keer de antioxidanten van gewone groene thee, en weet je wat er van antioxidanten houdt? Onze huid! Matcha kan zowel plaatselijk worden geconsumeerd als aangebracht en kan dus matcha-voordelen voor uw huid opleveren. Lees verder om erachter te komen hoe!

Matcha bevordert het anti-verouderingsproces

Je huid van binnen en van buiten gezond houden, wordt door menig lichaam evenredig gewaardeerd. Omdat de huid ons grootste orgaan is, kunnen de keuzes die we maken met wat we in ons lichaam stoppen en waaraan onze huid aan de buitenkant wordt blootgesteld (denk aan blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, het twijfelachtige gezichtsmasker van tante Ann op je verjaardag) kunnen vertragen het verouderingsproces vertragen of versnellen. Kom binnen, matcha-thee om de celbeschadiging die verband houdt met ons verouderingsproces aan te pakken.

De huid houdt van antioxidanten. Antioxidanten werken om vrije radicalen te bestrijden. Wat is ook alweer een vrije radicalen? Grote vraag. Een vrije radicaal is een cel die onze gezondheid verstoort en zogeheten oxidatieve stress veroorzaakt (roest op metalen is een voorbeeld van oxidatieve stress). Er zijn een aantal voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, en ons lichaam (inclusief onze huid) heeft baat bij het consumeren van voedsel zoals bosbessen, boerenkool, pure chocolade en matcha.

matcha aanbiedingen

Lees ook: Wat is Matcha?

Bekend als een superfood, wegen de voordelen van Matcha op tegen andere superfoods op het gebied van antioxidanten met deze statistieken:

  • Matcha heeft 7 keer zoveel antioxidanten als pure chocolade
  • Matcha bevat 17 keer meer antioxidanten dan bosbessen
  • Matcha bevat 60 keer meer antioxidanten dan spinazie
  • Bovendien kan je huid er baat bij hebben als Matcha in poedervorm is, omdat het een beetje gemakkelijker is om een ​​gezichtsmasker te maken voor plaatselijke toepassing (blijf lezen om er een te maken).

Matcha voordelen bij het bestrijden van huidkanker

Vrije radicalen kunnen een rol spelen bij de vorming van kankers, en onderzoeken op kanker.org hebben aangetoond dat groene thee huidkanker kan helpen voorkomen. De groene theeplant (waar matcha vandaan komt) bevat plantaardige chemicaliën die bekend staan ​​als polyfenolen, waarvan is gemeld dat ze tumorremmende eigenschappen hebben. Het is aangetoond dat de antioxiderende en ontstekingsremmende aard van polyfenolen de UV-schade aan de huid vermindert.

Lees meer: De voordelen van Matcha

Matcha komt uw huid ten goede bij het verminderen van acne

Acne ontstaat op de huid wanneer de huidporiën verstopt raken, hetzij door olie, dode huidcellen of bacteriën. Wanneer acne verschijnt, kan dit invloed hebben op hoe we onszelf voelen, en we willen ons prettig in onze huid voelen, toch? Dit is waar matcha je weer van dienst kan zijn als dit een uitdaging is die jij en je huid kennen.

Matcha helpt bij het bevorderen van een heldere huid boven acne, dankzij de antioxiderende en schimmelwerende eigenschappen. In tegenstelling tot cosmetische huidverzorgingsproducten, zijn de voordelen van matcha dat u uw huid van binnenuit EN van buitenaf kunt ondersteunen door een gezichtsmasker te creëren.

Ook leuk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief