logo i love you so matcha

Is Matcha thee Keto vriendelijk?

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

is matcha keto vriendelijk?

Als je het afgelopen jaar zelfs maar de lucht hebt ingeademd in de buurt van iemand in de wellnesswereld, heb je waarschijnlijk al eerder het woord ‘keto’ horen rondzwerven. Het ketogeen dieet is in feite een zeer koolhydraatarm en vetrijk dieet, waarbij de combinatie uw lichaam in een metabolische toestand brengt die bekend staat als ketose.

Lees ook: Hoe Matcha je mentale prestaties kan stimuleren

Bij ketose wordt uw lichaam efficiënter in het verbranden van vet voor energie en kan het de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte verlagen. Er zijn veel onderzoeken die de voordelen van een keto-dieet ondersteunen, met name in termen van afvallen en verbetering van de algemene gezondheid, maar ook in termen van bestrijding van diabetes, kanker en epilepsie.

Een van de dingen die mensen leuk vinden aan het keto-dieet, is dat de hoge proteïnegehaltes zo vullend zijn dat je kunt afvallen zonder calorieën te tellen of je voedselinname te strikt te volgen. De vraag wordt dan niet zozeer hoeveel je moet eten, maar WAT je moet eten.

Lees ook: De voordelen van Matcha

Er zijn veel lijsten beschikbaar met keto-vriendelijke en niet-keto-vriendelijke voedingsmiddelen, maar de vraag die ons vaak is gesteld, is of matcha-thee keto-vriendelijk is. Als thuiskomstkoningin “groene thee Australië” vonden we natuurlijk dat we jullie allemaal moesten laten weten dat het antwoord JA is!

matcha aanbiedingen

Keto Matcha Latte Recept

Omdat matcha-thee niet veel koolhydraten of suiker bevat, is het absoluut keto-vriendelijk. In feite wordt cafeïne aanbevolen door sommige keto-experts omdat het ook helpt bij de energie, prestaties en metabolische functie. Hoewel de kenmerkende keto-drank die zich als een lopend vuurtje heeft verspreid, de kogelvrije koffie is die een gewone koffie stimuleert met vetrijke oliën (meestal MCT-olie), is de kogelvrije matcha ook een alternatief waar we persoonlijk dol op zijn!

We raden het volgende recept aan:

INGREDIËNTEN

  • 1 theelepel matcha-thee van hoge kwaliteit
  • 1/2 eetlepel MCT-olie
  • 1/2 theelepel stevia (of zoetstof naar smaak)
  • 1 theelepel vanille
  • 1 kopje notenmelk naar keuze (we houden van kokos)
  • 1 kopje gekookt water


Hoe voor te bereiden

  1. Voeg matcha-theepoeder toe aan gekookt water en mix het met een bamboe matcha whisk of frappemaker of melkopschuimer.
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe in de blender en mix ze allemaal samen en geniet ervan!

Tip – Je kunt ervan genieten als warme drank of iced latte door wat ijsblokjes toe te voegen en de melk koud te serveren.

Vind hier meerdere Matcha recepten

Ook leuk

Japanse Matcha Vs Chinese Matcha
Japanse Matcha Vs Chinese Matcha

Het is je misschien opgevallen dat er een schril verschil in prijs is tussen verschillende Matcha merken. Als je goed kijkt, kun je dan beseffen

EGCG in Matcha & Wat Je Moet Weten
EGCG in Matcha & Wat Je Moet Weten

Een van de gezondheidsvoordelen van Matcha is het grote aantal antioxidanten. En wat velen beschouwen als Matcha’s belangrijkste antioxidant, waar alle groene theedrinkers gek op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief