logo i love you so matcha

Kruidenthee en je gebitsverzorging

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

Kruidenthee en je gebitsverzorging

Hoewel kruidenthee geweldig is voor je gezondheid en welzijn, moet je toch oppassen dat je tanden er niet door verkleuren. De boosdoener zijn in dit geval de tannines in thee – verkleuringen die mettertijd ontstaan. De volgende informatie onthult meer over theevlekken en hoe deze theesoorten de gezondheid van mensen verbeteren.

Welke theeën zijn goed voor jou maar niet zo goed voor de tanden?

Als een kruidenthee looistoffen bevat, zal hij de tanden en het tandvlees op natuurlijke wijze verkleuren. Bijvoorbeeld, groene thee geeft een grijze vlek aan de tanden. Maar groene thee is eigenlijk niet slecht voor je mondgezondheid, want men heeft ontdekt dat het beschermt tegen slechte adem, tandvleesontsteking en gaatjes. Daarom maakt de manier waarop je deze thee drinkt een groot verschil wat vlekken betreft. Je zou er bijvoorbeeld over kunnen denken een beetje room of melk aan de thee toe te voegen om de neiging tot vlekken te verminderen.

Je zou ook kunnen denken aan deze aanpak met een thee, zoals kamillethee. Hoewel kamillethee een goede drank is om ’s avonds te drinken, kan het toch vlekken op de tanden geven. Door er een beetje melk aan toe te voegen, vermindert het problemen met verkleuring en helpt het je in slaap te vallen. Zorg er wel voor dat je ongeveer een uur wacht met je tanden poetsen. Te vroeg poetsen kan het glazuur beschadigen.

Welke theeën zijn kruidenthee die de tanden niet verkleuren

Een thee, die eigenlijk een infusie of tisane is – geen thee – is rooibos. Deze “thee” heeft de merkwaardige onderscheiding dat het een goede thee is voor koffiedrinkers. Rooibos heeft een heerlijk warme, nootachtige smaak, en vlekt niet zoals soortgelijke dranken. Je zou ook kunnen denken aan het nippen van witte thee.

Hoewel groene of zwarte thee antioxidanten bevatten, verkleuren ze toch je parelwitte tanden. Drink witte thee om minder gaatjes en tandvleesontstekingen te krijgen en je tanden wit te houden. Je kunt ook het immuunsysteem versterken en je tanden helder houden door Yerba mate te consumeren. Deze antioxidantrijke drank wordt gekweekt en verbouwd in Zuid-Amerika. Hoewel het sterk is als Java, zit het boordevol antioxidanten en doet het sommige drinkers denken aan chocolade.

Hoe meer je tanden in contact komen met verkleurende voedingsmiddelen en dranken, hoe meer ze verkleurd zullen lijken. Je kunt sommige kruidenthee (als ze ijzig is) door een rietje drinken om het contact te minimaliseren. Als je van een kruidenthee houdt, zoals kamillethee, drink die dan met room of melk, en poets ongeveer een uur nadat je hem gedronken hebt. We kunnen je tanden wit houden hier in de praktijk met een professionele reiniging.

Praat vandaag nog met ons over je tandheelkundige zorgbehoeften en leer verschillende manieren waarop je je mondgezondheid kunt verbeteren. Bel vandaag nog Beautiful Smiles op (530) 206-9211.

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief