logo i love you so matcha

Het is gezond om groen te zijn: Waarom Matcha groene thee goed is voor de mondgezondheid

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

Waarom Matcha groene thee goed is voor de mondgezondheid

Tandartsen raden het drinken van thee vaak af omdat het snel uw glazuur kan aantasten, met tandbederf en vlekken tot gevolg. Er is echter een thee die wel degelijk goed is voor uw mond en tanden: matcha groene thee.

Uit een studie van Harvard bleek dat matcha groene thee een belangrijke invloed kan hebben op veel delen van je mondwelzijn, van het bestrijden van tandbederf tot het verminderen van de kans op mondkanker. Volgens de studie: “…kan het zo vaak mogelijk drinken van groene thee bijdragen tot het behoud van een gezonde mond.”

Lees verder om van je tandarts in Arlington te vernemen hoe groene thee je kan helpen je een gezondere glimlach te geven.

Tandbederf en tandvleesontsteking bestrijden

Wat matcha groene thee onderscheidt van andere theeën zijn de antioxidanten. De meeste theesoorten hebben wel wat antioxidanten, maar matcha groene thee heeft er bijna drie keer zoveel. Antioxidanten beschermen je cellen tegen schadelijke moleculen, kunnen de groei van bacteriën verminderen, en meer!

Meer bepaald kunnen deze antioxidanten ten minste 10 verschillende bacteriële vlekken voorkomen die in verband gebracht worden met het veroorzaken van tandbederf en gingivitis. Omdat ze in een vloeistof zitten, kunnen ze werken als een mondspoeling en bacteriën reinigen die blijven hangen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals tussen de tanden en onder het tandvlees.

Slechte adem minimaliseren

Behalve gaatjes en gingivitis kunnen ook je mondbacteriën een slechte adem veroorzaken. Iedereen hoort wat bacteriën in zijn mond te hebben om voedseldeeltjes te helpen afbreken, maar een onevenwicht tussen de verschillende soorten in het microbioom van je mond kan je adem doen stinken. Bepaalde verbindingen in matcha groene thee kunnen helpen dat evenwicht te herstellen en je adem fris te houden.

Helpen bij de behandeling van orale spruw

Orale spruw is een schimmelinfectie die zich meestal presenteert als een wit laagje op je tong. Hoewel het een veel voorkomende aandoening is die normaal geen problemen veroorzaakt, kun je moeite hebben de symptomen onder controle te houden als je een verminderd of aangetast immuunsysteem hebt. Matcha groene thee kan orale spruw niet op zichzelf behandelen, maar van sommige van zijn inherente eigenschappen is aangetoond dat ze de werkzaamheid van de anti-schimmel medicijnen die nodig zijn om het te behandelen vergroten.

Vermindering van het risico op hartziekten

Parodontitis, het gevorderde stadium van tandvleesontsteking, ontstaat als de infectie in het tandvlees onbehandeld blijft, en het leidt tot een veel groter risico op hart- en vaatziekten. Gelukkig bestrijdt matcha groene thee niet alleen de bacteriën die in de eerste plaats tot tandvleesontsteking leiden, maar zijn ontstekingsremmende eigenschappen hebben ook een beschermend effect op het cardiovasculaire systeem.

Matcha groene thee zit vol verrassende manieren om je gezondheid te verbeteren, ook je mondgezondheid.

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief