logo i love you so matcha

Matcha of Maca Poeder? Het opwindende verschil tussen deze twee superfoods

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

Matcha of Maca Poeder

Ben je ooit een koffiebar binnengelopen en heb je gemerkt dat ze een matcha latte aanboden?

Misschien ben je zelfs wel eens op een ketogeen koffiebar gestuit die een latte had met maca poeder erin? Het kan gemakkelijk zijn om deze twee verbazingwekkende superfoods met elkaar te verwarren, maar het verschil kennen kan leiden tot opwindende gezondheidsvoordelen voor je lichaam!

Wat is Matcha poeder?

Veel mensen beschouwen matcha maar als een trendy drankje dat na verloop van tijd zijn populariteit zal verliezen. Wat sommige mensen niet beseffen is dat matcha poeder een krachtige groene thee uit Japan is, die gemaakt wordt van fijngemalen groene theebladeren. Matcha wordt al gebruikt sinds de Tang Dynastie in China en werd gebruikt tijdens ceremonies. Door de manier waarop matcha gemaakt wordt, heeft het een veel hogere concentratie antioxidanten dan gewone, geweekte groene thee. Daardoor is het een krachtige thee gebleken om de algemene gezondheid te verbeteren.

Wat zijn de voedingsvoordelen?

Antioxidanten

Matcha bevat 20 keer meer natuurlijk voorkomende antioxidanten en aminozuren dan gewone groene thee.

Mentale Concentratie

Studies hebben aangetoond dat het drinken van matcha je algehele concentratie kan verbeteren door het gehalte aan cafeïne. De thee bevat ook grote hoeveelheden theanine die je lichaam helpen om na verloop van tijd het volledige potentieel van cafeïne te benutten.

Lagere cafeïnegehaltes

Een ander voordeel van het drinken van matcha poederthee is dat het ongeveer een derde bevat van de hoeveelheid cafeïne die in een kop koffie zit. Dit is geweldig om de algemene energie op natuurlijke wijze te verbeteren zonder de cafeïne helemaal te schrappen.

Hoe voeg ik matcha toe aan mijn dieet?

Het leuke van matcha poeder is dat je het op vele manieren in je dieet kunt verwerken! Een manier die het populairst is, is door er thee van te maken door het rechtstreeks toe te voegen aan heet water met een beetje natuurlijke zoetstof. Een andere manier is door het te gebruiken in je bakrecepten, een portie toe te voegen aan je smoothies, en zelfs een groen gezichtsmasker te maken!

Wat is Maca poeder?

Hoewel hun namen gemakkelijk verward kunnen worden, is maca poeder heel anders dan matcha poeder. Maca, ook bekend als “Peruaanse ginseng”, wordt gemaakt van de knollen van een wortelgewas dat in centraal Peru groeit. In tegenstelling tot de felgroene kleur van matcha poeder, is maca meer een lichte zandkleur en heeft een amandelachtige smaak als het rauw gegeten wordt.

Wat zijn de voedingsvoordelen?

Hormonaal evenwicht

Maca is een adaptogeen dat belangrijke micro- en macronutriënten bevat zoals Calcium, Vitamine C, Kalium, Magnesium, Vetzuren, Aminozuren, enz. Daarom is aangetoond dat het de algehele hormoonfunctie bij zowel mannen als vrouwen verbetert.

Natuurlijke Energie

Maca geeft degenen die het consumeren een natuurlijke energieboost door zijn apoptogene kwaliteiten. Maca kan je centrale zenuwstelsel pro-actief bijstaan in tijden van stress in plaats van je energieniveau uit te putten met cortisol zoals cafeïne doet.

Hoe voeg ik maca aan mijn dieet toe?

Maca kan op dezelfde manier als matcha gebruikt worden door het aan smoothies toe te voegen. Rauwe ongegelatineerde maca kan zelfs als meelvervanger gebruikt worden. Maar in tegenstelling tot matcha kan maca samen met kokosolie en cacaopoeder aan koffie worden toegevoegd om een ketogeen latte te maken.

De overeenkomsten tussen maca en matcha

Van beide superfoods is aangetoond dat ze de algemene energie en stemming verbeteren. Ze doen allebei fantastisch werk door gezondheid en welzijn in je lichaam zachtjes te stimuleren. Als je de volgende keer in een koffiehuis staat, zul je beter voorbereid zijn om deze twee opties te begrijpen en de juiste te kiezen voor je huidige gezondheidsbehoeften. Welke zul jij bestellen?

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief