logo i love you so matcha

5 Manieren Om Te Zien of Je Matcha Van Goede Kwaliteit Consumeert

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

5 Manieren Om Te Zien of Je Matcha Van Goede Kwaliteit Consumeert

De groene theeplant, die de camilia sinsnus heet, is als een spons en absorbeert zwaar wat zich in zijn omgeving bevindt. Dit, gekoppeld aan het feit dat je bij matcha de thee drinkt door eigenlijk het hele blad in te nemen, maakt het uiterst belangrijk dat je matcha van goede kwaliteit drinkt. Dus, hoe weet je of je matcha van de beste kwaliteit consumeert? Hier zijn 5 manieren waarop je dat kunt zien:

1.SOLUBLE

Zo weet je dat de steeltjes en nerven van het theeblad verwijderd zijn en dat je de beste kwaliteit consumeert. In feite moeten de matcha deeltjes ongeveer 5 micron groot zijn, vergelijkbaar met babypoeder. Vergelijk dat met een streng mensenhaar die ongeveer 75 micron dik is en je krijgt een idee van hoe fijn matcha van goede kwaliteit werkelijk is. Het moet in koud en warm water oplosbaar zijn en zonder klonters oplossen in een waterflesje na ongeveer 15 seconden schudden. Als de matcha zo fijn is weet je dat de steeltjes en nerven verwijderd zijn en dat je het beste deel van het tench (groene thee) blad drinkt.

Matcha van mindere kwaliteit moet in een kom geklopt worden om klonters te verwijderen voor het kan worden geconsumeerd en dit verhindert de meeste mensen om onderweg hun matcha goedheid op te doen. Niemand wil op de sportschool of op het werk bezig zijn met het opkloppen van zijn matcha!

2.TASTE

In losse bladgroene thee kan een bittere smaak voorkomen. Dit geldt voor de overgrote meerderheid van matcha produkten, en aan veel ervan wordt ook suiker of kunstmatige zoetstoffen toegevoegd om de natuurlijke bitterheid van de matcha te verdoezelen. Zonder de noodzaak van extra smaakstoffen of toevoegingen om de smaak van de matcha te verdoezelen, zal hoogwaardige matcha een smaak hebben die mals, zoet en vrij van enige bitterheid is. De smaak lijkt op die van groene thee, maar zonder de nadelen. Zelfs kleine kinderen zullen het lekker vinden.

3.GRADEN

Het is gemakkelijk goede matcha van slechte matcha te onderscheiden als je het pakje eenmaal geopend hebt. Maar tenzij je de matcha vóór je aankoop kunt uitproberen, heb je waarschijnlijk niets anders dan de informatie op de verpakking om op af te gaan. In dat geval moet je altijd de “ceremonial” grade biologische matcha kiezen. Er zijn lagere kwaliteiten matcha, zoals culinary grade, die veel goedkoper zijn en klonterig. Deze zijn heel geschikt om geld te besparen bij het koken in grote hoeveelheden, maar de ceremoniële kwaliteit zal altijd beter smaken. Als de verpakking de kwaliteit niet vermeldt, is het hoogstwaarschijnlijk een lagere kwaliteit en moet het veel goedkoper zijn.

4.BRONNEN

De beste matcha heeft geen toevoegingen nodig. Het wordt gemaakt van geoogste baby tencha blaadjes, die van nature zoeter zijn en een zachte fruitige smaak hebben. De tencha blaadjes moeten in de schaduw gekweekt worden om hun chlorofyl- en antioxidantgehalte te verhogen, voor ze een streng proces van verfijning ondergaan om er zeker van te zijn dat alleen de beste en lekkerste matcha wordt gemaakt. Het moet 100% biologisch zijn en getest op zware metalen en straling.

5.KLEUR

Volledig gecertificeerde biologische matcha poeders hebben vaak niet de levendige groene kleur die een hoogwaardige niet-biologische matcha kan hebben, en zijn vaak iets doffer van kleur. Dit komt door de meststoffen die gebruikt worden terwijl de theebladeren in de schaduw geteeld worden. Omdat matcha zijn energie niet van de zon krijgt, krijgt het extra meststoffen om het hoge chlorofylgehalte te produceren, dat de natuurlijke zoetheid versterkt, en matcha zijn ongelooflijke jadegroene kleur geeft. Gecertificeerde organische meststoffen leveren niet genoeg energie en voedingsstoffen die een niet organische wel kan leveren.

Ook leuk

Waarom matcha
Waarom matcha?

We houden van veel soorten thee: delicate witte thee uit China, complexe oolong uit Taiwan, zwarte Darjeeling en robuuste, aardse Pu-erh. Maar onze favoriete drank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief