logo i love you so matcha

Waarom matcha beter is dan koffie

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

Waarom matcha beter is dan koffie

Waarom wij geloven dat Matcha beter is dan koffie!

Veel mensen houden van koffie: het smaakt goed, haalt ze ’s ochtends uit bed en geeft energie om de dag te beginnen. Maar nu matcha ook al deze eigenschappen en een lijst met voordelen heeft, is het misschien tijd om je favoriete drankje over te schakelen naar matcha groene thee.

Hoewel u misschien sceptisch bent over het veranderen van uw ochtend- (en halverwege de ochtend en middag) drankje, heeft het overschakelen naar matcha veel voordelen, van lichamelijke gezondheid naar geestelijke gezondheid. Hier zijn er maar een paar.

Cafeïne gehalte in koffie

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen van koffie houden, is het cafeïnegehalte. We snappen het – als je een druk leven leidt, voelt het soms nodig om ’s ochtends die kleine extra energieboost te hebben om je op weg te helpen. Maar het probleem met het soort cafeïne dat bij koffie wordt geleverd, is dat het vaak minder dan plezierige bijwerkingen kan hebben.

De cafeïne die je uit koffie haalt, geeft zijn energie in één keer vrij, waardoor je een zenuwachtig of beverig gevoel kunt krijgen. Het betekent ook dat je na je energieboost een energiecrash kunt ervaren, waardoor je je slechter kunt voelen dan in de eerste plaats.

Niet goed. Maar hier is het opwindende deel: hoewel matcha niet zoveel cafeïne bevat als koffie, kan het je net zo goed een boost geven, en een duurzamere. De aanwezigheid van het aminozuur L-Theanine in matcha betekent dat de energie die je uit de drank haalt langzaam vrijkomt, wat betekent dat je lichaam in plaats van een zenuwachtige kick te krijgen, urenlang energiek blijft.

L-Theanine heeft ook het vermogen om u zowel ontspannen als alert te laten voelen, wat betekent dat Matcha u ’s ochtends nog steeds wakker kan maken – maar zonder dat u zich gespannen voelt.

Als u aan angst lijdt, is dit ook goed nieuws. Van hoge cafeïneconsumptie (vaak in de vorm van koffie en energiedrankjes) is bekend dat het de symptomen van angst verergert. Dit is geen echte verrassing, omdat de effecten van cafeïne uit koffie vaak erg lijken op symptomen van angst: zenuwachtig voelen, zenuwachtig zijn en een kloppend hart hebben. Als u overschakelt op matcha, verdwijnen al deze bijwerkingen van koffie-cafeïne.

Nogmaals, de L-Theanine in matcha zorgt ervoor dat je je alert maar kalm voelt, en L-Theanine activeert zelfs de afgifte van serotonine in de hersenen, wat zal werken als een stemmingsbooster. Deze natuurlijke stemmingsbooster is ook nuttig als u aan een depressie lijdt. Er is een reden waarom dit drankje praktisch wordt aanbeden door boeddhistische monniken.

matcha aanbiedingen

Koffie kan snel calorierijk worden

Een andere reden om van uw koffie gedrag af te komen, is dat koffie snel calorierijk kan worden. Als je een middelgrote latte van Starbucks krijgt, zijn dat 190 calorieën, en dat is zonder je favoriete gearomatiseerde siroop toe te voegen of een grote maat te maken. Als je de voorkeur geeft aan een Frappuccino, heb je nog grotere problemen, met een karamel Frappuccino met room die 490 calorieën bevat.

Omdat gewicht voor veel mensen een veelvoorkomend probleem is, is het geen goed nieuws om dit aantal calorieën aan één drankje te besteden. Maar als u overschakelt naar matcha, kunt u zowel cafeïne als calorieën verminderen, waarbij een kopje matcha ongeveer 3 calorieën per kopje binnenkomt.

Ja, misschien mis je in eerste instantie je crèmekleurige koekjescrumble met kokos Frappuccino, maar matcha is ook heerlijk, en als je eenmaal de gezondheidsvoordelen begint te voelen, vergeet je waarom je in de eerste plaats Starbucks binnenliep. Het is echter niet alleen het feit dat matcha minder calorieën bevat, het kan je ook helpen vet te verbranden.

Matcha stimuleert de stofwisseling

Dat klopt, je zou echt kunnen afvallen door matcha aan je dieet toe te voegen. De reden hiervoor is dat van matcha is gemeld dat het de stofwisseling stimuleert, waardoor de thermogenese met wel 40% toeneemt, wat op zijn beurt de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt, verhoogt.

Maar matcha is niet alleen goed voor gewichtsverlies en onderhoud, het is in het algemeen ook een veel gezondere keuze. De koffie uit een coffeeshop bevat vaak een hoog suiker- en vetgehalte, terwijl matcha in beide gevallen laag is.

Wil jij weten welke matcha het best kunt kopen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Matcha is rijk aan antioxidanten

Een ander voordeel van matcha is dat het rijk is aan antioxidanten. Antioxidanten staan ​​erom bekend dat ze uw immuunsysteem versterken, u helpen bij het bestrijden van ziekten als u toch ziek wordt, en sommige soorten antioxidanten hebben zelfs kankerbestrijdende eigenschappen. In feite zijn antioxidanten iets waar je meer van wilt krijgen – en matcha is de beste plaats om ze te krijgen. Matcha heeft meer antioxidanten per gram dan bosbessen, spinazie en acaibessen bij elkaar. Dat zijn veel antioxidanten!

Hoewel koffie niet bekend staat als vreselijk voor je, kan het een aantal negatieve effecten hebben op het lichaam. Koffie is bijvoorbeeld een bekend irriterend middel voor de blaas, wat niet goed is als u last heeft van bijvoorbeeld urineweginfecties of problemen met uw niersysteem. Overschakelen naar matcha zal deze irritatie stoppen en in plaats daarvan je immuunsysteem versterken, waardoor er in de eerste plaats minder kans op infectie is.

En als dit alles nog niet genoeg is om je te overtuigen, zal matcha je geen koffie adem opleveren – overtuigend genoeg? 😉 !

Ook leuk

Verwijdert Groene Thee Acne?

Thee wordt al eeuwenlang als kruidenmiddel gebruikt, en voor veel verschillende doeleinden – van indigestie tot haaruitval. Ook vandaag nog gebruiken mensen groene thee omdat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief