logo i love you so matcha

Waarom Smaakt Mijn Matcha Slecht? Hier Zijn Een PAAR Redenen Waarom

Mirthe Van Dijk

Mirthe Van Dijk

Waarom Smaakt Mijn Matcha Slecht Hier Zijn Een PAAR Redenen Waaron

Matcha-manie viert overal hoogtij, het is waanzinnig!

Vraag je je bij jezelf af “Waarom smaakt mijn matcha slecht? Wat je proeft is hoogstwaarschijnlijk vermalen afval van groene thee, dat nooit in de schaduw geteeld is, noch met stenen gemalen en geplukt van een oogst lang lang geleden.

Iedereen wil van matcha houden, het staat bekend om de superkrachten waar mensen bij zweren, zoals gewichtsverlies, anti-verouderingseigenschappen, stralende huid en haar, antioxiderende eigenschappen en boordevol flavonoïden en fytonutriënten die een gezonder, sexier leven beloven.

Wie zou er niet van willen houden?

Maar waarom smaakt matcha slecht?

Het zit zo. Matcha hoort niet slecht te smaken… Het hoort juist AMAZING te smaken! Maar als je het als gewone thee drinkt, dan moet je beginnen met een goede kwaliteit matcha, anders zul je teleurgesteld zijn.

De onderliggende waarheid hier is dat goed smakende matcha niet goedkoop te verkrijgen is.

Er zijn zoveel stappen nodig om de best smakende matcha te maken, dat je er gewoon niet omheen kunt.

Als je er toch in slaagt een matcha van topkwaliteit te bemachtigen, dan volgen hier een paar tips om het meeste uit een goede matcha te halen:

1. Gebruik gefilterd water

Water is een enorme factor bij het zetten van matcha thee. Stinkend water resulteert in stinkende matcha thee. Gebruik dus gefilterd water of water uit flessen om er zeker van te zijn dat je matcha elke keer weer geweldig smaakt.

2. Schep de juiste hoeveelheid matcha

Eén schepje matcha komt overeen met 1 gram matcha (bij gebruik van een bamboe schepje). Experimenteer met 1 schepje of 2 schepjes matcha en voeg naar smaak water toe. Pas de verhouding tussen water en matcha aan tot je de juiste smaakbalans hebt

3. Gebruik de juiste watertemperatuur

Brouw matcha nooit met kokend water. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom matcha slecht kan smaken. Kokend water zal je matcha bitter doen smaken. De ideale watertemperatuur bij het brouwen van matcha is ongeveer 70-80 graden celsius. De umami smaken waar matcha om gewenst is, komen het best tot hun recht als je matcha bij deze warme watertemperatuur brouwt.

4. Serveer matcha in iets moois

Het consumeren van matcha hoort een verrijkende ontspannende ervaring te zijn. Als je matcha serveert, doe het dan niet in een oud engels theekopje. Probeer het te serveren in een matcha kom (Chawan). Als je de kom in je handpalmen omarmt voel je de warme verbinding met deze eeuwenoude thee.

Ook leuk

Helpt groene thee bij gewichtsverlies
Helpt groene thee bij gewichtsverlies?

Groene thee wordt in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, groene thee bij gewichtsverlies, vanwege zijn rijke voedingsstoffen en antioxidanten. Hoewel het onlangs in het Westen

EGCG in Matcha & Wat Je Moet Weten
EGCG in Matcha & Wat Je Moet Weten

Een van de gezondheidsvoordelen van Matcha is het grote aantal antioxidanten. En wat velen beschouwen als Matcha’s belangrijkste antioxidant, waar alle groene theedrinkers gek op

Hydrateert Thee Beter Dan Water
Hydrateert Thee Beter Dan Water?

Als je net als veel Amerikanen bent, is gehydrateerd blijven een voortdurende strijd. Hydratatie is een hele industrie geworden – van dure waterflessen met alarmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief