logo i love you so matcha

Vochtafdrijvende thee

Vochtafdrijvende thee verbetert het vetmetabolisme, heeft een vochtafdrijvende werking en bevordert ook de stofwisseling.

Vochtafdrijvende thee wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen en de gezonde vochtafdrijvende werking voor de nieren. Vochtafdrijvende thee kan worden gemaakt van een grote verscheidenheid aan planten, met een scala aan aangeprezen gezondheidsvoordelen die verband houden met specifieke kruiden die in de thee wordt gebruikt.

Van sommige soorten thee, zoals paardenbloem, paardenstaart, brandnetel en peterselie, is bekend dat ze het lichaam overtollige vloeistoffen verwijderen door te plassen, vergelijkbaar met de werking van diuretica of waterpillen.

Inhoud van deze pagina:

Het gebruik van vochtafdrijvende thee

Waarom wordt vochtafdrijvende thee gebruikt?

Men ervaart al jaren last van het vasthouden van vocht in het lichaam door een teveel aan zout in het eten. Sommige soorten kruidenthee kunnen je lichaam vaak helpen bij het vocht afdrijven.

Het gebruik van deze kruiden zorgt ervoor dat het teveel aan water en vocht in je lichaam weer normaal wordt verwerkt. Het effect is dat je beter kan afvallen, plassen en daarnaast weer voldoende vocht in je lichaam hebt.

Als je veel vocht vasthoudt en benieuwd bent naar het drinken van een speciale kruidenthee die dit oplost, lees dan vooral verder. Hetzelfde geldt voor de werking van een kop kruidenthee waardoor afvallen makkelijker wordt gemaakt.

Hoe werkt vochtafdrijvende thee?

Deze vorm van thee drinken helpt het lichaam overtollig vocht, voornamelijk water en natrium, kwijt te raken. De meeste stimuleren de nieren om meer natrium in de urine uit te scheiden.

Wanneer vochtafdrijvende thee natrium wegspoelt, spoelt het lichaam ook water weg in de urine. Een ander woord voor vochtafdrijvende thee of kruidenthee is een diureticum.

Hoe werkt vochtafdrijvende thee
Verschillende soorten diureticum theeën

Wanneer wordt een diureticum voorgeschreven?

Artsen schrijven vochtafdrijvende thee voor wanneer het lichaam te veel vocht vasthoudt en voldoende vocht afdrijven noodzaak is. Een goede vochtafdrijving helpt de nieren en werkt daarnaast bij het afvallen.

Veel mensen plassen te vaak of te weinig. Een kop kruidenthee kan hierbij helpen. Het probleem van een teveel aan vocht komt vaker voor bij oudere volwassenen. De volgende omstandigheden kunnen de regulering van vocht tot het lichaam vereisen of leiden in vochtretentie:

  • hoge bloeddruk
  • congestief hartfalen
  • cirrose
  • nierdisfunctie
  • nierstenen
  • zwelling van het weefsel, zoals bij gezwollen benen en voeten
  • polycysteus ovariumsyndroom (PCOS)
  • diabetes

Welke thee is vochtafdrijvend?

Hieronder staan ​​enkele veel voorkomende theeën en kruiden die werken als natuurlijke diuretica om vocht af te drijven. Denk aan kruidenthee gemaakt van brandnetel of paardenbloem. Kokend water drinken zorgt ervoor dat je minder vocht vasthoudt en overtollig zout beter wordt verwerkt door de nieren. Vroege wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat veel van deze thee het lichaam helpen overtollig vocht uit te scheiden en dus werken als vochtafdrijvers.

Voordat je deze kruiden gaat drinken, moet je met jouw arts praten over doseringen en mogelijke interacties tussen geneesmiddelen. De kans bestaat namelijk dat sommige kruiden niet goed samengaan met bepaalde medicijnen. Wanneer je deze dan toch combineert, valt dit vaak niet in de juiste smaak bij het reguleren van vocht of andere doeleinden.

Paardenbloemthee

Misschien wel een van de bekendste vochtafdrijvende thee, is paardenbloemthee. Dit is een ​​van de meest effectieve oplossingen van de natuur voor overmatig vasthouden van water, oftewel vocht vasthouden.

Naast het bekende vermogen om vocht op natuurlijke wijze te verminderen, bevat het noodzakelijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, waaronder kalium. Omdat bij het gebruik van een vochtafdrijvende thee zoveel voedingsstoffen verloren kunnen gaan, is dit een enorm voordeel bij het gebruik van het kruid.

Het effect van deze kruidenthee is dat vocht door de kruiden beter wordt gereguleerd.

paardenbloemthee gemaakt van paardenbloemen
duizendbladthee

Duizendbladthee

Duizendblad wordt al heel lang medicinaal genomen als vochtafdrijvers dankzij de krachtige hoeveelheid flavonoïden die veel gezondheidsvoordelen bieden.

Dit kruid is ook een bekend natuurlijk diureticum en bevat net als paardenbloem en brandnetel veel essentiële vitamines en mineralen.

Duizendblad is erg populair in gebrouwen vorm en is een van de beste vochtafdrijvende theesoorten voor mensen die veel vocht vasthouden, met het brouwsel gemaakt van het weken van de gedroogde bloemen in kokend water. Hoewel duizendblad een populair kruidengeneesmiddel is, mag het niet worden ingenomen door personen die bepaalde medicijnen gebruiken, zoals die voor bloeddruk, slapeloosheid of angst.

Bovendien mag duizendblad niet worden ingenomen door personen met een ambrosiaallergie of mensen die allergisch zijn voor aspirine.

Groene thee

Deze gewone, alledaagse thee is eigenlijk een natuurlijk vochtafdrijvende thee. Hoewel deze thee vooral wordt genoten vanwege zijn smaak en gezondheidsvoordelen dankzij een lading antioxidanten, doet het veel meer dan alleen een goede gezondheid bevorderen.

De ongefermenteerde theebladeren hebben hun eigen krachtige geneeskrachtige kenmerken die vochtafdrijvend werken. Hoewel het op zichzelf uitstekend is onder vochtafdrijvende theesoorten, kan deze thee ook worden gecombineerd met andere kruidengeneesmiddelen in vele heerlijke en gezonde thee recepten.

groene thee veld

Koffie

Als je overigens geen fan bent van thee, kun je ook altijd nog koffie drinken. Koffie werkt namelijk ook vaak als vochtafdrijvend drinken. Koffie bestaat namelijk grotendeels uit vocht, waardoor je dit prima kan drinken in plaats van kruidenthee of andere soorten kruiden die vochtafdrijvend werken.

Beste vochtafdrijvende thee

De beste vochtafdrijvende thee of soorten kruiden is degene die voor jou werkt. Probeer verschillende soorten totdat je een aangename smaak vindt en de gewenste resultaten ziet.

Als gewichtsverlies bijvoorbeeld jouw doel is, zal je merken dat groene thee de optimale keuze is, omdat wordt aangetoond dat de eigenschappen in deze thee ook de stofwisseling en vetverbrandingspotentieel stimuleren, waardoor je vaak sneller afvalt en minder vocht vasthoudt. Lees hier meer over de voordelen van matcha groene thee.

Als je een vochtafdrijvende thee drinkt om de hoge bloeddruk onder controle te houden, neem dan eerst contact op met je arts, want vochtafdrijvende thee kan de traditionele voorgeschreven medicijnen die worden ingenomen om hypertensie onder controle te houden, verstoren. Kruiden zoals brandnetel in eten of drankjes hebben vaak een speciale functie, waardoor de kans bestaat dat ze niet goed samengaan met bepaalde medicijnen.

Japanse-vochtafdrijvende-Matcha-Thee

Japanse matcha thee - 50gr

5/5

€ 22,50

skinny morning vochtafdrijvende slim teatox

Slim Teatox - 28 dagen afslank en detox kuur

4.5/5

€ 23,16

Lipton Immune Support Groene Thee

Lipton Immune Support Groene Thee

4/5

€ 11,99

Tastea 30 dagen Detox thee

Tastea 30 dagen Detox thee

5/5

€ 31,95

I love you so matcha - FAQ

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief